Russische organisers aangevallen door bewakingsdienst Peugeot-Citroën

Printervriendelijke versieSend by email

2 Medewerkers van de MPRA in Kaluga, Dmitry Kozhnev en Olga Masson, zijn op 31 oktober aangevallen door de bewakingsdienst van de fabriek van Peugeot-Citroën in Kaluga, terwijl zij pamfletten aan het uitdelen waren. Er is reden om te vrezen dat zij onder druk worden gezet. Bekijk hier het filmpje dat gemaakt werd door een collega.

De organisers van de vakbond werden aangevallen op het parkeerterrein naast de bedrijfsgebouwen. Vijf bewakers onder leiding van een zekere Sidorov werkten Dmitry en Olga tegen de grond, en sloegen hen. Zij sloegen ook de mobiele telefoon kapot waarmee de activisten probeerden foto’s te maken van de bewaker die hen aanviel. Daarna hielden de bewakers de organisers vast op het parkeerterrein totdat de politie kwam. Het laatste wat Dmitry en Olga konden doorgeven was dat zij in handen van de politie waren. Ondertussen zijn ze weer thuis. 

Bij de MPRA denkt men dat Peugeot-Citroën probeert om op deze manier de oprichting van een vakbond bij het bedrijf te verhinderen. Kozhnev en Masson vrezen dat de repressie van de politie tegen hen zal doorgaan. De veiligheidsdiensten in Kaluga hebben al herhaaldelijk een ziekelijke belangstelling getoond voor de organisers, in het bijzonder na de staking in maart bij de fabriek van Benteler.

Bekijk hier het filmpje van de aanval dat een van hun collega's maakte: http://www.youtube.com/watch?v=ew9P8qPnF30&feature=youtu.be

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren