TIE-Netherlands op de Kaderdag Internationale Solidariteit

Printervriendelijke versieSend by email

Op 30 oktober organiseerden FNV Bondgenoten, FNV Bouw, FNV Abvakabo, AOB en FNV Mondiaal de Kaderdag Internationale Solidariteit. Samen met actieve kaderleden verzorgde TIE één van de workshops en was er een stand op de bazar gereserveerd.

Op de internationale kaderdag kwamen kaderleden, bestuurders en medewerkers van FNV bonden en andere geïnteresseerden bijeen om te discussiëren over internationale solidariteit. Hoe heeft de vakbeweging in de laatste decennia vormgegeven aan internationaal werk? Wat kunnen kaderleden zelf doen en hoe kunnen we ons verbinden met kadergroepen uit het buitenland?

De dag begon met een bazar waarop actieve kaderleden en anderen hun project of betrokkenheid presenteerden.

TIE-Netherlands was samen met twee jongeren aanwezig om geïnteresseerden te vertellen over het jongerenproject.

Aanwezigen hoorden van de jongeren zelf hoe zij zich internationaal inzetten en waarom dat inspirerend is geweest voor het betrekken van jongeren bij de vakbeweging in Nederland.

Vervolgens vond een aantal workshops plaats, variërend van fondsenwerving vrouwenrechten binnen internationale projecten. TIE verzorgde samen met de kaderleden van de sectorraad Cacao een workshop over productiemapping.

De kaderleden die hier ervaring mee hebben lichtten hun ervaring toe met voorbeelden. De kaderleden uit de cacao sector spraken over hun ervaringen met mapping en uitwisseling met Brazilië en Ghana, een kaderlid uit de transportsector vertelde hoe hij in Brazilie een training mapping volgde en de methode vervolgens in Nederland probeert toe te passen (Brazilie-transportproject), en een kaderlid uit de chemie had ervaring met mini-mapping binnen zijn bedrijf in Nederland.

Binnen de workshop konden de kaderleden  elkaar aanvullen en inspireren, en het aanwezige publiek leerde van hen hoe productiemapping een belangrijk instrument is waar het gaat om internationale solidariteit.

De internationale kaderdag was een nuttige en leerzame dag waarop veel nieuwe contacten zijn gelegd die zich net als TIE inzetten voor een versterking van de vakbeweging hier en over de grens!

 

 

(De foto's dit nieuwsbericht zijn verzorgd door FNV Mondiaal, zie voor alle foto's: Flickr FNV Mondiaal)

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren