Vakbondsstrijd in tijden van repressie in Turkije- Ontmoeting met leden van Birleşik Metal-İş. 9 Oktober 2015

Printervriendelijke versieSend by email

Op vrijdag 9 oktober van 19.00-22.00 organiseren DIDF, FNV en TIE-Netherlands een publieke bijeenkomst met een delegatie van 9 activisten van de vakbond Birleşik Metal-İş. Het zijn metaalarbeiders werkzaam bij multinationals die ook in Nederland vestigingen hebben (onder andere Tata, Bosal, Prysian Draka onder). De bijeenkomst vindt plaats in het kader van een internationaal uitwisselingsprogramma waarbinnen de metaalwerkers met hun Nederlandse collega’s de arbeidsomstandigheden in hun bedrijven in kaart brengen, strategieën over zelforganisatie uit wisselen en elkaar versterken in het afdwingen van internationale regelgeving wat betreft arbeids- en vakbondsrechten.

De metaalwerkers zullen onder meer vertellen over de golf van stakingen die afgelopen voorjaar plaatsvonden. Een historische gebeurtenis in de arbeidersbeweging in Turkije. Werknemers bij Renault, Fiat en Ford in de regio Bursa hebben het werk neergelegd. Volgens schatting hebben zo’n 10.000 arbeiders hun lidmaatschap van de bond Turk-Metal opgezegd uit ontevredenheid over de slechte CAO die deze vakbond had afgesloten in de Turkse auto industriesector. Alle acties werden autonoom, onafhankelijk van deze bond georganiseerd. Birleşik Metal-İş, lidbond van DISK ondersteunde de stakers in dit proces. De discussie en presentatie over onder andere dit thema zal worden geplaatst in het kader van de huidige politieke context in Turkije waarbij sprake is van toegenomen 

repressie en arrestaties van leden van de pro-Koerdische beweging en de linkse oppositie - waaronder de onafhankelij ke vakbonden.

Datum en tijd: vrijdag 9 oktober 19.00-22.00

Plaats: De Buurtzaak, Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam

Aanmelden via: info@didf.nl of franny@tie-netherlands.nl

BijlageGrootte
Aankondiging Vakbondsstrijd in Turkije-DIDF TIE NL.pdf141.89 KB

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren