"Zo’n studiebezoek draagt enorm bij aan de scholing van onze activisten"

Printervriendelijke versieSend by email

Studiebezoek Russische vakbondsleden aan Nederland

“Het management van fabrieken en ziekenhuizen vertelt ons vaak hoe de mensen in Europa of Amerika werken. Ze vertellen ons dat wij net zo moeten werken als onze collega's uit andere landen. Maar wat zij ons vertellen over het werk van onze collega’s is niet waar, ze vertellen ons wat ze willen dat wij horen, om ons hard te laten werken voor weinig geld.
Door dit bezoek weten we nu hoe onze collega’s in het echte leven werken, welke problemen ze hebben en hoe ze deze problemen oplossen. En nu weet ik dat veel problemen op het werk in onze landen hetzelfde zijn. Sommige problemen zijn anders. Maar bovenal zijn ze hetzelfde.”

Van 23-29 oktober bezocht een aantal vakbondskaderleden van de onafhankelijke Russische vakcentrale KTR Nederland, op uitnodiging van de WIS-Metaal van FNV. De Russische vakbondsleden zijn actief in de vakbond voor medisch personeel “Diestvije”(“Actie”) en de vakbond van automobielarbeiders MPRA. Het bezoek maakt deel uit van een FNV-project tot ondersteuning van de Russische vakbeweging, dat zich vooral richt op scholing van vakbondsactivisten in Rusland in  hoe zich te organiseren op de werkplek. Het project wordt gecoördineerd door TIE-Netherlands. Russische werknemers die proberen zich te organiseren en voor hun belangen opkomen hebben het niet gemakkelijk. Werkgevers en overheid zijn niet gesteld op actieve vakbonden en doen er alles aan om te verhinderen dat zij zich organiseren. In het kader van het project nemen FNV-kaderleden uit de metaal ook deel aan scholingsseminars in Rusland, waar zij hun ervaring delen met hun Russische collega’s. Voor hen zijn deze uitwisselingen ook leerzaam en inspirerend.

Het studiebezoek begon met een bezoek aan het vakbondsmuseum “De Burcht” en de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, terwijl ’s avonds een gesprek plaatsvond met enkele activisten van het Vrouwennetwerk FNV.

“Een belangrijk deel van de eerste dag, 24 oktober, bestond uit een bezoek aan het Museum van de Vakbond van Diamantbewerkers en het Holocaust Memorial Museum (Hollandsche Schouwburg). Ik denk dat dit belangrijk was, in de eerste plaats omdat de Russische vakbeweging en vakbondsactivisten geen kennis hebben en geen documentatie over de geschiedenis, tradities en waarden van de vakbondsstrijd in hun land en internationaal.”

“KTR is de afgelopen jaren actief betrokken bij de discussie over de waarden en tradities van de Russische vakbeweging. Hierover worden strategische evenementen en historische activiteiten georganiseerd, waarvoor leiders en activisten van de lidorganisaties van KTR worden uitgenodigd. Zo’n studiebezoek draagt enorm bij aan de scholing van onze activisten over de tradities van de internationale vakbeweging.”

De volgende dagen heeft de Russische groep twee bedrijfsbezoeken afgelegd, aan een wijkgezondheidscentrum in Zoetermeer en aan DAF Trucks in Eindhoven, en ontmoetingen gehad met kaderleden, organisers en bestuurders uit de metaalsector en de gezondheidszorg. De Russen werden als het ware een week lang ondergedompeld in de realiteit van het vakbondswerk in Nederland. Zij vonden dit een buitengewoon leerzame en nuttige ervaring.

“Natuurlijk werd ik naarmate de tijd verstreek een beetje moe van het vele reizen. Maar telkens als we in gesprek raakten met de activisten van "FNV" ontstond er vreemd genoeg zo'n positieve energie dat ik soms zelfs vergat dat ik niet in mijn eigen huis was. Ik wilde dan steeds nog meer en meer praten.”

“Ik vond de manier waarop de FNV werkt heel goed, we hebben veel te leren van hen. Ik geloof dat alles wat ik heb geleerd tijdens deze reis zeer nuttig zal zijn voor mij in het toekomstig vakbondswerk in mijn bedrijf. Een speciale dank voor de gelegenheid om de truckfabriek te bezoeken. Dat was ook een waardevolle en belangrijke ervaring. Nu heb ik iets om te vergelijken, want ik werk in een soortgelijk productieproces.”

“Het was geweldig om mensen uit andere landen te zien met dezelfde opvattingen en overtuigingen, die hard werken aan de verbetering van hun werkomgeving. Voor mij persoonlijk heeft deze reis mij gewezen op een aantal zeer interessante hulpmiddelen bij het vakbondswerk, en ik denk dat ik die in de toekomst goed zal kunnen gebruiken in de praktijk.”

Bij DAF-trucks had de bedrijfskadergroep een bijeenkomst georganiseerd waaraan veel kaderleden deelnamen. Voor de meesten van hen was dit de eerste keer dat zij kennismaakten met vakbondscollega’s uit andere landen. Er bleken met alle verschillen ook veel overeenkomsten, zoals een toeslag voor vuil en zwaar werk die DAF wil schrappen. Ook in Rusland zijn toeslagen erg belangrijk, maar de vakbond vindt dat goede werkomstandigheden nog belangrijker zijn. Eén van de Russische deelnemers gaf aan dat Rusland forse problemen kent:

‘Rusland produceert weinig, eigenlijk alleen olie en gas. Wij zijn een rijk land, maar de rijkdom is ongelijk verdeeld. Er is weinig perspectief, en hoogopgeleide mensen zoals artsen emigreren steeds meer.”

De kaderleden bij DAF vertelden hoe zij de afgelopen jaren bezig zijn geweest met een organisingproject en hoe de CAO-acties vorig jaar ook gebruikt zijn om meer leden te werven. Dit is goed gelukt, het ledental is gestegen van 500 naar 1300. De kadergroep wil nu ook meer aandacht besteden aan gender.

Bij Tatasteel leerden de Russische vakbondsleden hoe met veel strijd de 5-ploegendienst is gerealiseerd.

Bestuurder Aad in het Veld vertelde hoe er met dat bedrijf wordt onderhandeld. Er doen verschillende vakbonden mee, maar omdat de FNV de grootste is speelt zij de belangrijkste rol. De kadergroep stelt eerst een eisenpakket op, dat wordt besproken op ledenvergaderingen. Na elke onderhandelingsronde wordt verslag gedaan aan het personeel. Ook de pers wordt op de hoogte gehouden. Maar het belangrijkste is dat de vakbondsleden bereid zijn indien nodig actie te voeren.

Voor de Russen was het nieuw dat in Nederland de vakbondscontributie niet via het management wordt betaald, en dat de werkgever niet weet wie er vakbondslid is. FNV staat ook pal voor zijn kaderleden. Desnoods leggen mensen het werk neer als een kaderlid wordt aangepakt.

Op een slotbijeenkomst die de WIS-Metaal had georganiseerd in Utrecht kwamen kaderleden uit verschillende sectoren bijeen. Er is veel informatie uitgewisseld, bijvoorbeeld over de ARBO-wet, die in Rusland juist is verslechterd sinds 2015. Veel zaken zijn nu gewoon toegestaan die dat eerst niet waren. Een kaderlid van LIDL vertelde hoe zij bij dit bedrijf onveilige situaties(tillen) in kaart hebben gebracht en daarvan een zwartboek hebben gemaakt. Dat is aangeboden aan het management en heeft veel publiciteit getrokken. LIDL was toen wel gedwongen om de omstandigheden te verbeteren.

“Zulke reizen zijn bemoedigend vanwege de nieuwe ervaring, het belang van vakbondsstrijd en de wil om vooruit te gaan en niet op te geven. Natuurlijk ga ik de ervaringen van deze reis verwerken in mijn vakbondsactiviteiten.”

“Ik wil ook TIE Nederland en FNV bedanken voor het warme welkom, begrip, goede maaltijden, romantische wandelingen (zoals de wandeling op het strand) en omdat jullie gewoon goede en dappere mensen bent. Bedankt!”

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren