Youth

Jongeren organiseren in internationaal perspectief: jongeren FNV en Turkse metaalbond wisselen ideeen uit.

Jongeren van FNV en Turkse Metaalbond Birlesik Metal-Is wisselen ideeën uit in Istanbul over hoe de positie van jongeren te verbeteren op de werkvloer en binnen de vakbond.

Onderhandelen in Belarus: de ervaringen van een jonge bestuurder

 “Altijd terug naar je achterban! Als dat nodig is stop je de onderhandelingen en kom je later terug.” De jonge bestuurder Marijn van der Gaag heeft ruim vier jaar ervaring met collectieve onderhandelingen in de metaalsector. Hij is als bestuurder bij FNV Bondgenoten verantwoordelijk  voor bedrijven in de regio Oost. Maar in het weekend van 11-12 oktober heeft hij een andere taak: het trainen van Belarussische jongeren in het doen van onderhandelen.

FNV Jongeren hebben respect voor dappere Wit Russen

Op 31 juli reisden 4 jonge kaderleden van FNV Bondgenoten met TIE naar Wit Rusland voor de ‘jongeren zomerschool’. Door de repressie in Wit Rusland verliep de activiteit niet zonder problemen. Het versterkte wel de solidariteit en samenwerking tussen de Wit Russische en Nederlandse jonge vakbondsleden. 

Brochure Jongerenproject 2013

Op 21 februari sloot TIE-Netherlands het jongerenproject 2013 af. Lees hier een brochure met de belangrijkste conclusies.

Vakbondsjongeren gaan internationaal!

Vakbondsjongeren gaan internationaal!

Uitnodiging

21 februari (19:00 – 21:00), Woerden

 

Video: vakbondsjongeren gaan internationaal!

Video: jonge vakbondsleden uit Nederland, Spanje en Turkije ontmoetten elkaar in oktober om hun ervaringen uit te wisselen met jongerenparticipatie binnen vakbonden. Bekijk in de video om te zien wie zij zijn, wat ze bespraken en hoe de internationale uitwisseling hen geinspireerd heeft!

Video voorbereiding jongerenproject

Een groepje jonge en actieve vakbondsleden was afgelopen maand betrokken bij een uitwisselingsbijeenkomst tussen jonge vakbondsleden uit Spanje, Turkije en Nederland. Hoe bereidden zij zich hierop voor? 

Actieve vakbondsjongeren bundelen krachten voor betere positie

Er zijn in Nederland relatief weinig jongeren lid van de vakbond. Een actief groepje jongeren wil daar verandering in brengen. Ze hebben ook ideeën hoe. Van 11 tot 14 oktober kwamen zij bijeen met jonge vakbondsleden uit Turkije en Spanje. Ze bespraken elkaars situatie en discussieerden samen over strategieën.

De rol van jongeren in recente protesten in Turkije en Spanje

Kom en debatteer mee met de jongeren uit Spanje, Turkije en Nederland. Eet een hapje met ons mee om 18:30 in Budapest op het WG-terrein in Amsterdam op vrijdag 11 oktober.

Eind mei braken in Turkije massale protesten uit tegen de huidige AKP regering. De protesten begonnen naar aanleiding van de sloop van het Gezi park op het centrale plein van Istanbul (Taksim), maar breidden zich al snel uit. 10.000-den mensen in verschillende steden in Turkije gingen de straat op om democratisering van het politieke systeem te eisen. Jongeren maakten actief deel van de protest bewegingen.

Verslag Studiebezoek Belarussische jongeren

Van 5 tot 12 juni 2011 vond een studiebezoek plaats van jonge Wit Russische vakbondsactivisten aan Nederland. Doel van het bezoek was om het jongerennetwerk te versterken door de jonge vakbondsactivisten kennis te laten maken met verschillende aspecten van de Nederlandse vakbeweging, en om internationale solidariteit tussen Nederlandse en Belarussische vakbondsjongeren te vergroten. Bekijk hier het verslag.   

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren