Organising

Belarussische vakbond pakt slechte arbeidsomstandigheden aan

Belarussische mijnwerkers bereiken voor het eerst in de geschiedenis verbeteringen in veiligheid en gezondheid in de kalimijnen

Vakbondsleden uit Nederland en Turkije gezamenlijk op de bres tegen discriminatie op basis van seksualiteit en gender identiteit.

Sinds 2011 werkt het netwerk Roze FNV samen met de onafhankelijke Turkse vakbeweging in een internationaal trainingsprogramma over het thema antidiscriminatie. Specifiek willen actieve kaderleden uit beide landen elkaar versterken in de strijd tegen discriminatie op basis van seksualiteit en gender identiteit zowel op de werkvloer als binnen de vakbeweging (lees over vorige project activiteiten oa hier en hier).

Renault-Turkije ontslaat werknemers met bruut politiegeweld in plaats van hun afspraken na te komen

De laatste dagen zagen een gewelddadig politieoptreden tegen ontslagen werknemers bij de Renault fabriek in Bursa, Turkije. De werknemers protesteerden vreedzaam voor de deuren om hun banen terug te krijgen en voor het recht op vrije vereniging.  

(vertaling van IndustriALL persbericht).

Allen verenigd zullen we winnen!

Vakbondsleden FNV Metaal ontmoeten vakbondscollega’s uit Turkije, werkzaam in dezelfde multinationale  metaalbedrijven, bespreken hun arbeidsomstandigheden en voeren gezamelijk actie om deze te verbeteren.

Ontslag en arrestaties van universitair medewerkers in Turkije na vredesdeclaratie

Meer dan duizend universitair werkers vervolgd in Turkije vanwege ondertekening vredespetitie. Vakbonden roepen op tot solidariteit. 

Metaalwerkers uit Nederland en Turkije samen in actie

9 metaalwerkers uit Turkije, lid van de Turkse metaalbond Birlesik Metal Is, bezoeken collega's in  Nederland.

Metaalwerkers uit Nederland en Turkije samen op de barricade

9 metaalwerkers uit Turkije, lid van de Turkse metaalbond Birlesik Metal Is, bezoekt Nederland voor een week van workshops en acties met collega’s van FNV.

Aanslag in Ankara = aanslag op de onafhankelijke vakbeweging in Turkije

Afgelopen zaterdag vonden meer dan 100 mensen de dood en raakten nog eens honderden gewond tijdens een bomaanslag op een vredesdemonstratie in Ankara, Turkije, georganiseerd door de onafhankelijke confederaties KESK en DISK. 

Ontslagen metaalarbeiders uit Turkije dienen klacht in bij de Europese Bank voor Ontwikkeling en Reconstructie, EBRD

TIE, FNV en SOMO ondersteunen Turkse Metaalbond bij het indienen van een internationale klacht bij de Europese Bank voor Ontwikkeling en Reconstructie over arbeidsrechtenschendingen bij Turks metaalbedrijf.

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren