Steun de slachtoffers van de aardbeving in Chili

Printervriendelijke versieSend by email

Lieve vrienden ,  

Zoals jullie weten werd Chili getroffen door een zware aardbeving, met daarna een alles verpletterende tsunami. De schade is enorm.

In Chili zelf is er veel hulp op gang gekomen maar die is ontoereikend. Ook komt de hulp niet overal terecht.

Er is in Nederland geen nationale actie voor Chili opgezet, waarschijnlijk omdat er net een grote actie voor Haïti is geweest.  Maar hulp is wel degelijk nodig. Veel mensen zijn gevlucht voor de tsunami, en hebben alles verloren.

Een goede vriend en compañero van ons, Nelson, woont en werkt in Concepción o.a. voor de Mensenrechtencommissie. Hij is sinds de aardbeving alleen maar bezig geweest met vrijwillige hulpverlening: begeleiden van Artsen Zonder Grenzen, hulpverlening aan mensen in gebieden waar de noodhulp niet aankomt, met het organiseren van een aantal oplossingen in de gebieden buiten Concepcion waar van alles nodig is. Wij hebben een aantal van onze contacten in Santiago kunnen mobiliseren voor enige directe materiële hulp (dekens, kleding, keukenspullen), maar er is meer nodig.

Wij hebben regelmatig en goed contact met Nelson. Hij heeft ons nu via internet  om economische steun gevraagd voor een aantal basis oplossingen voor mensen die vanwege de tsunami echt alles hebben verloren.

Die steun willen wij graag geven. Ik heb veel vertrouwen in Nelson: in zijn betrokkenheid, zijn visie en eerlijkheid.  Maar wij kunnen dit niet alleen. Ik wil jullie hierbij vragen om een financiële bijdrage,  voor de mensen in dit getroffen gebied waar geen of onvoldoende hulp terecht is gekomen.  Alle beetjes helpen. 


tot hier kwam de tsunami

Ik ben dankbaar voor elke bijdrage voor mijn getroffen volk.

Muchas Gracias

Patricio Aravena

 

De bijdrage kan worden overgemaakt op rekeningnummer 3717626 (ING) t.n.v. P. Aravena, o.v.v. STEUN AARDBEVING CHILI. 

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren