“De dictatuur heeft ook invloed op leiderschap”

Printervriendelijke versieSend by email

Wit-Rusland wordt al sinds 1996 geregeerd door dictator Lukashenko. “Dat bepaalt ook de stijl van leiderschap, het autoritaire zit in hun gedachten,” vermoeden Dennis en John, medewerkers van DAF in Eindhoven. De twee Eindhovenaren vertrekken komend weekend naar Minsk om hun ervaring met leiderschap te delen met lokale vakbonden.

Belarus has been governed by dictator Lukashenko since 1996. "That influences the style of leadership as well, an authoritarian style is in their minds," think Dennis and John, employees at DAF in Eindhoven. The two inhabitants from Eindhoven leave for Minsk next weekend to share their experiences with leadership with local unions.

“Belangrijk aan leiderschap is om het stokje door te geven. Je moet nieuwe mensen naar voren trekken en zelf een coachende rol aannemen. Alleen op die manier groeit de groep en verspreid je de kennis. In Wit-Rusland hebben leiders status, en daar houden ze aan vast. Dat is de grootste valkuil, leiders moeten los durven laten!”  

John van der Aa, testrijder en monteur bij DAF, is al twee keer eerder voor een seminar in Wit Rusland geweest. Hij is sinds 5 jaar secretaris van de kadergroep binnen DAF, naast secretaris van de Ondernemingsraad en de Europese Ondernemingsraad. Hij zet zich in voor international vakbondswerk en probeert jongere leden bij de kadergroep te betrekken.  “In Nederland hebben we in wezen hetzelfde probleem. FNV Bondgenoten is aan het vergrijzen. Het zijn de ouderen die de groepen leiden.”

Goed om contacten te hebben

Dennis Vereggen is één van de jongere leden die via John international actief werd. Hij is nu 35 en sinds twee jaar lid van de Werkgroep Internationale Solidariteit (WIS) sector Metaal van FNV Bondgenoten. Als logistiek medewerker bij DAF en voorzitter van de kadergroep heeft hij samen met John meegewerkt aan internationale vakbondsprojecten. Zo waren ze eerder in Turkije en in Wit-Rusland.

Dennis: “We merken dat bedrijven steeds internationaler te werk gaan. DAF heeft nu al een verkooppunt in Moskou en een vestiging in Hongarije. Dus ook vakbonden moeten zich internationaal oriënteren. Als DAF richting Wit Rusland gaat, is het goed dat wij al contacten binnen de bonden hebben.”

Vriendschapsband

Wit Rusland is Eindhovenaren niet vreemd. Eindhoven heeft immers al jaren een vriendschapsband met de Wit Russische hoofdstad Minsk. John kwam in aanraking met de Wit Russische vakbond toen een groepje Wit Russische vakbondsvrouwen de stad bezocht. Nu gaat hij voor de derde keer naar een seminar van de BKDP, de grootste onafhankelijke vakbond van Wit-Rusland.

De twee kaderleden vinden het belangrijk om hun solidariteit met de Wit-Russen te uiten. “Door er heen te gaan geven we een signaal af. We laten zien dat we weten wat er speelt, en dat we de mensen steunen.” Er is in Wit-Rusland veel onderdrukking van vakbondsleden. Op deze manier hopen ze extreme situaties te kunnen voorkomen.

Gebrek aan democratie

Het hoofdthema van het seminar is leiderschap. Door hun eigen rol in de vakbeweging hebben Dennis en John als leiders een ruime praktijkervaring opgedaan. De kadergroep geeft immers sturing aan 30 kaderleden en vertegenwoordigt bijna 900 leden van FNV Bondgenoten binnen DAF.

Dankzij eerdere ervaringen in Wit-Rusland weten ze dat er veel verschillen zijn op gebied van leiderschap. Dennis: “als wij onderhandelen, maken we een principe akkoord en gaan daarmee terug naar de leden. In Wit-Rusland beslist een voorzitter van een kadergroep soms alles. Dat vinden wij niet democratisch. Iedereen heeft een mening, de leider moet als coach optreden.” Volgens Dennis en John heeft het langdurige gebrek aan democratie in het land invloed op vakbondsstructuren. 

Leren van twee kanten

De Wit-Russen kunnen van de Nederlanders leren als het gaat om democratische vakbondsstructuren. Maar Dennis en John verwachten zelf ook één en ander op te steken. “Wij kunnen van hun leren hoe we meer jongeren bij de vakbond krijgen. En ook om via de vakbond op te komen voor onze rechten. Hier denken mensen vaak: het komt wel goed. Daar is er nog meer te winnen. Maar nu wij in de versobering zitten, moeten we leren dat te behouden en ervoor te strijden.” De fellere houding binnen vakbonden zien zij ook terug bij de leiders: “ze zijn feller, terwijl wij altijd polderen.”

Binnen DAF werken werknemers met tenminste 32 verschillende nationaliteiten. De kaderleden verwachten dat internationaal vakbondswerk daarom aanspreekt. “Sommige werknemers denken dat de vakbond alleen maar staakt. Als ze zien dat we internationaal bezig zijn, en ook daadwerkelijk iets opbouwen, krijgen ze misschien een ander perspectief.” 

 

Voor meer informatie en foto's van het seminar in Wit Rusland door Dennis en John, ga naar: https://sites.google.com/site/fnvbijdaf2011/home/fnv-inernationaal  

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren