“Het enthousiasme uit Brazilie namen we mee naar Nederland”

Printervriendelijke versieSend by email

Interview Rob van Elk over zijn deelname in het project ‘Productiemapping in de Transportsector met ondersteuning van Brazilië’

Rob van Elk kreeg een intensieve training productiemapping van Braziliaanse vakbondsactivisten. Nu past hij de methode toe op zijn werk in Nederland. Lees hier een interview met hem hierover.

Kun je je aan ons voorstellen?

Ik ben Rob van Elk, 43 jaar en sinds negen jaar internationaal chauffeur bij transportbedrijf AB Texel. Via een collega ben ik in 2003 lid geworden van de vakbond FNV omdat de vakbond CAO’s afsluit en werknemers bijstaat in tijden van problemen. Dat wilde ik ondersteunen. Sinds 2,5 jaar ben ik actief geworden, onder andere door het opzetten van een OR op ons bedrijf.

Je hebt meegedraaid in het project “Productiemapping in de Transportsector met ondersteuning van Brazilië”; hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?

Ik hoorde over dit project van Minke Jansma, onze bestuurster, en Edwin Atema, consulent in de sector. Ik had een globaal idee van wat het zou inhouden en het leek me belangrijk. We zagen dat de oneerlijke concurrentie met onderbetaalde chauffeurs uit Polen een probleem werd en begrepen dat we daar hierin mee aan de slag konden. Edwin heeft mij met zijn enthousiasme overtuigd om mee te doen.

Waarom denk je dat productiemapping nodig is in de transportsector?    

Ik denk dat het nodig is omdat wij via de werkgever helaas vaak weinig informatie krijgen over het reilen en zeilen van de onderneming. Soms krijgen we de verkeerde informatie. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn; zo versterk je je onderhandelingspositie ten aanzien van de werkgever. Door met productiemapping te werken kom je achter de daadwerkelijke waarheid. Het is niet alleen bedoeld om de werkgever dwars te zitten. Werknemers die veel kennis hebben kunnen ook samen met de werkgever naar oplossingen zoeken voor problemen die spelen. Door de feiten op tafel te leggen kan de werkgever simpelweg niet meer om je heen.

Productiemapping is ontwikkeld in Brazilië; wat wist jij van te voren van de Braziliaanse vakbond?  

Ik wist alleen dat Brazilië een steeds beter ontwikkeld land is en dat productiemapping er vandaan komt. Ik vind het wel erg mooi dat wij de informatie over productiemapping nu rechtstreeks uit de bron hebben gekregen. 

Je bent in november met een groepje kaderleden uit de transportsector naar Brazilië gegaan; wat hebben jullie daar gedaan?

We hebben in een week tijd veel mensen ontmoet van de Braziliaanse vakbond CUT. Zij hebben ons rondgeleid in fabrieken en bedrijven en ons laten zien hoe de vakbond er werkt en hoe de vakbondsleden bezig zijn met productiemapping. Vervolgens hebben we in een tweedaagse cursus, waarin we gezamenlijk en interactief opdrachten moesten maken, de basis van mapping geleerd. Toen ging er bij mij echt een lampje branden en dacht ik: ‘hee, zo werkt het dus. Het kan dus echt!’

Denk je dat je nu productiemapping kan toepassen in je bedrijf? 

Ja! Ik heb geleerd hoe ik alles in kaart kan brengen en hoe ik vervolgens met die gegevens kan omgaan. Je kunt productiemapping in elk bedrijf toepassen, onafhankelijk van de situatie van het bedrijf en of het nou goed of slecht gaat. Nu proberen we zoveel mogelijk collega’s bij het proces te betrekken. Hoe meer mensen meedoen, des te meer gegevens hebben we, en daarmee kunnen we steeds beter bevestigen of de gegevens kloppen.

Wat hoop je te veranderen in je bedrijf als iedereen aan het ‘mappen’ is?

Ik hoop dat er een eerlijke en open communicatie ontstaat tussen collega’s onderling en tussen collega’s en werkgever, en een duidelijk en helder beleid. Hopelijk kunnen we op die manier een aantal problemen oplossen, zoals meer aandacht besteden aan de rijtijdenwet. Ook hoop ik meer inzicht in de aanschaf en het onderhoud van materiaal te krijgen en hier invloed op te kunnen uitoefenen.   

Hoe heb je het ervaren om mee te draaien in internationale vakbondsactiviteiten?

Ik vond het heel bijzonder dat wij naar Brazilië mochten gaan. In de eerste instantie vroeg ik me af: ‘zou het werken?’ maar het heeft een goede uitwerking gehad. We zagen zoveel enthousiasme in Brazilië, dat neem je ook weer mee naar Nederland. De ervaring die we daar hebben opgedaan zorgt voor een stukje extra vertrouwen en geloof in dat het mogelijk is. Je bent ook jezelf steeds meer aan het ontwikkelen; je bent eigenlijk op management niveau met de gegevens van je werk bezig. De relatie met mijn collega Gerrit, die ook mee was naar Brazilië, is alleen maar sterker geworden. We zitten wel op een lijn qua ideeen, en gaan voor elkaar door het vuur.

Denk je dat  internationale activiteiten de Nederlandse vakbond ten goede komen?

Ja, ik denk dat het goed is voor de vakbond om banden te hebben met vakbonden in andere landen. Uit onze uitwisseling bleek dat kaderleden, hoewel uit verschillende landen en verschillende sectoren, toch dezelfde soort problemen kennen. Door internationale contacten kun je zulke problemen samen op een gelijkwaardige manier oplossen. Je kunt elkaar stimuleren om actie te ondernemen en elkaar bijstaan.      

 

Dit project is ondersteund door

 

 

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren