Leden van Turkse Metaalbond Birlesik Metal gewond na hardhandig ingrijpen Turkse politie

Printervriendelijke versieSend by email

Vandaag, 15 januari, zijn de leden van onafhankelijke Turkse Metaalbond Birlesik Metal Is gewond geraakt na een gewelddadig politie optreden. De politie trad op nadat de arbeiders protesteerden tegen de stakingsbrekers die het metaal bedrijf Daiyang SK Metal uit Korea had laten overkomen. 

Vandaag, 15 januari, zijn de leden van onafhankelijke Turkse Metaalbond Birlesik Metal Is gewond geraakt na een gewelddadig politie optreden. In samenwerking met Werkgroep Internationale Solidariteit (WIS) - Metaal van FNV Bondgenoten werkt TIE sinds 2010 samen met Birlesik Metal IS in het versterken van het kaderwerk, jongeren- en vrouwen participatie in de bond en het versterken van internationale netwerken vanaf de werkvloer.

De leden van Birlesik Metal waren al 2 maanden lang in staking in Daiyang SK Metal (http://www.dyskmetal.com). De stakende arbeiders stelden zich op voor de fabriek toen ze hoorden dat het bedrijf stakingsbrekers uit Korea hadden laten overkomen om de machines van de stakende arbeiders te bedienen. Hierop schakelde het bedrijf de politie in, die vervolgens hard ingreep: minstens 5 arbeiders zijn gewond geraakt, 2 moesten worden afgevoerd in ambulances. De arbeiders raakten gewond omdat de politie traangas gebruikte waarbij de traangasgranaten op de arbeiders werden afgeschoten. Verschillende werknemers uit de fabriek hebben het werk neergelegd en zijn een sit-in begonnen voor de fabriek in protest tegen dit gewelddadige optreden van de politie.  

  

Zie voor meer foto’s: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151344668219303.493048.297416769302&type=1

Zie voor meer achtergrond informatieve (in het Engels): http://birlesikmetal.org/en/?p=56#more-56

Lees hier een verklaring van mondiale vakbondsfederatie IndustriALL: http://www.industriall-union.org/industriall-outraged-by-savage-union-busting-in-turkey#.UPkKllxyhk8.facebook

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren