Turkse vakbondsactiviste vertelt over betrokkenheid Turkse Bonden bij de protesten in Turkije

Printervriendelijke versieSend by email

Zoals TIE eerder berichtte is de Turkse onafhankelijke vakbeweging actief betrokken bij de protesten die momenteel in Turkije gehouden worden voor meer democratie (zie hier en hier).

In het kader van een uitwisseling die TIE-netherlands faciliteert tussen homo-, lesbo, bi- en trans* vakbondsactivisten uit Turkije en Nederland zal aanstaande donderdag 27 juni een vakbondsactiviste uit Turkije Nederland bezoeken. Tijdens een informatieavond in sociaal cultureel centrum De Valreep in Amsterdam zal zij vertellen over de rol van de vakbonden in de protesten in Ankara.

Sevim Ozdemir komt uit Ankara, Turkije, werkt voor de Kamer van Apothekers en is kaderlid van de Turkse vakbond Sosyal-Is. Sosyal-Is is de vakbond voor werknemers uit de private sector binnen onderwijs, handel en kleinkunst, heeft 44.901 leden en is aangesloten bij de onafhankelijke vakcentrale “Unie van Progresieve Vakbonden” (DISK).

Ook zal documentairemaker Brandon Jourdan korte filmpjes van de protesten laten zien die hij maakte toen hij zelf de afgelopen maand op het Taksim plein in Istanbul verbleef en zal er via Skype verbinding life met demonstranten worden gesproken.

Adres: Sociaal Cultureel Centrum De Valreep (http://valreep.org/?page_id=481), Polderweg 620 in Amsterdam.

Tijd: 20.30.

Lees hier het statement wat de Unie van Progressieve Vakbonden (DISK) uitbracht over de protesten in Turkije.

Ook Bondgenoten, AbvaKabo FNV en het ledenparlement van de FNV in Beweging verklaarden zich solidair met de rol van de onafhanelijke Turkse Vakbeweging in de protesten. Zie hun verklaringen hier,  hier en hier. FNV Bondgenoten organiseerde ook een manifestatie op het Maliveld in solidariteit met de collega's in Turkije. Zie lees hier het verslag daarover. AbvaKabo FNV bracht afgelopen weekeinde een bliksembezoek aan Turkije om de situatie in kaart te brengen en solidariteit te betuigen. lees het verslag hier.

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren