Uitnodiging!

Printervriendelijke versieSend by email

Bijeenkomst:

Het belang van internationale vakbondsnetwerken op bedrijfsniveau:

DAF Nederland – Brazilië

Donderdag 26 september om 14:30-16:00.

Zaal 4. FNV Vakcentrale. Naritaweg 10. Amsterdam

Vanaf het najaar van 2013 zal DAF trucks produceren in Ponta Grossa, Brazilië. Leden van de kadergroep van DAF in Nederland en de bestuurder van FNV Bondgenoten bezochten daarom in maart 2013, samen met TIE-Netherlands, het bestuur en leden van Metalurgente, de Braziliaanse metaalbond in Ponta Grossa, gelieerd aan CUT/CMT. De metaalwerknemers proberen op deze manier samen met hun collega’s overzee een goed tegenwicht te bieden aan het bedrijf. Een week lang werd informatie uitgewisseld over elkaars vakbonden, arbeidsituatie, en de bedrijfspraktijk van DAF. Tussen 23 en 27 september 2013 komt een delegatie Braziliaanse vakbondsleden naar Nederland om de praktijk hier te leren kennen en het netwerk verder vorm te geven.

Ben je geïnteresseerd in hoe een internationaal vakbondsnetwerk op bedrijfsniveau wordt opgezet? En waarom dit voor de betrokken kaderleden en vakbonden zo belangrijk is? Wil je eens van  Nederlandse of Braziliaanse kaderleden horen hoe zij de uitwisseling met hun internationale collega’s ervaren?  Ben je benieuwd in hoeverre de Braziliaanse vakbond verschilt van de Nederlandse en wat kaderleden van elkaar kunnen leren? Of vraag je je af of een internationaal vakbondswerk ook binnen jouw internationale bedrijf mogelijk is?

Kom dan naar de bijeenkomst over ‘Het belang van internationale vakbondswerken op bedrijfsniveau: DAF Nederland – Brazilië’ op donderdag 26 september van 14:30-16:00 bij FNV Vakcentrale, waar zowel Nederlandse als Braziliaanse kaderleden hierover vertellen en vragen van aanwezigen beantwoorden.  

Voor meer informatie neem contact op met Anna Ensing (TIE-Netherlands) via 020-6642191 of anna@tie-netherlands.nl . Het is niet noodzakelijk maar wel fijn als je je aanwezigheid doorgeeft.

Graag tot dan!

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren