Projectland Braziliƫ

Printervriendelijke versieSend by email

for English click here

TIE-Brasil is de voornaamste partner van TIE-Netherlands in Brazilië. Onze Braziliaanse partner organiseert scholing en uitwisselingen voor vakbondsleden in Brazilië. Verder werkt de organisatie samen met vakbonden in een groot aantal sectoren.  TIE-Brasil is actief in bonden van de voedingsindustrie, automobielindustrie, Telecom, callcenters, elektronicabedrijven en met bonden van overheidspersoneel. Zij richten zich in hun werk vooral op empowerment van werknemers en versterking van de werknemersorganisatie op de werkvloer. TIE-Brasil is ook de voornaamste ontwikkelaar van de methode Productie mapping. TIE-Brasil is daarom vaak betrokken geweest bij uitwisselingen en trainingen met Nederland om hier productiemapping in de Nederlandse vakbeweging te helpen ontwikkelen.

Vanaf 2010 is TIE-Brasil samen met kaderleden van de CUT betrokken bij uitwisselingen met Nederlandse kaderleden uit de transportsector. De kaderleden uit de transportsector zijn door de Brazilianen getraind  in productiemapping, zodat zij dit ook in hun eigen vakbondswerk kunnen toepassen.

In 2012 is TIE-Netherlands een project gestart rondom DAF. Het doel van het project is een duurzaam netwerk op te bouwen tussen kaderleden werkzaam bij DAF in Nederland en kaderleden uit de metaalsector in Ponta Grossa, waar een nieuwe DAF fabriek gebouwd wordt.

Ook coördineert TIE-Netherlands samen met TIE-Brasil een project dat zich richt zich op de cacao sector. Meer informatie over dit project is te vinden op: http://www.tie-netherlands.nl/node/1022

Links

- Voor meer informatie over het project met de transportsector en het DAF netwerk, mail Anna Ensing: anna@tie-netherlands.nl
- TIE-Brasil: www.tie-brasil.org
- Klik hier voor de ITUC Annual Survey of Violations of Trade Union Rights in Brazil

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren