Countrypage Ghana

Printervriendelijke versieSend by email
 
Ghana en de Cacaosector

Cacao, dat gaat over wereldhandel met de Amsterdamse haven als spil en Nederland als topverwerker. De Cacaoverwerkende fabrieken van grote verwerkers als Cargill en ADM Cocoa in de Zaanstreek behoren tot de belangrijkste van Europa. Er treden verschuivingen op wat betreft de vermaling van de cacao. De verwerking verschuift steeds meer naar de producentenlanden zoals o.a  Maleisië, Brazilië, Ghana, Ivoorkust, Indonesië en Nigeria, waar dezelfde multinationals als Cargill en ADM Cocoa ook actief zijn.

De internationalisering van de chocolade-industrie betekent een wereldwijde aanpak. Dat geldt ook voor de cacaoverwerking. De grote klanten moeten in alle markten kunnen worden bediend. De trend is wereldstandaarden en -contracten. Daarnaast moeten bedrijven nieuwe keuzes maken. Zij moeten bepalen welke markten vanuit welke fabrieken bevoorraad moeten worden. De uitbreiding naar nieuwe markten moet de cacao industrie betalen uit de verdiensten van de traditionele markten. Daar wordt echter een zwaar concurrentiegevecht gevoerd. De huidige crisis in de nieuwe markten maakt het gevecht alleen maar groter. Bedrijven staan daardoor onder constante druk om verder te rationaliseren. Alles gaat nu meer vol-automatisch. Dit leidt in alle bedrijven tot vergelijkbare processen.

Om bij rationalisatie de goede beslissingen te kunnen nemen, gaan bedrijven zich steeds meer vergelijken met anderen. Aan de ene kant met andere bedrijven die op bepaalde onderdelen al verder zijn. Aan de andere kant worden de vestigingen ook steeds vaker onderling vergeleken. Niet alleen op rendement en winsten, maar alles wordt vergeleken: productiviteit, grondstofverbruik, ziekteverzuim en storingsuren ( benchmarking). Werknemers wordt voortdurend voorgehouden dat zij even goed of beter moeten presteren als collega’s in het buitenland. Deze benchmarking is inmiddels een dagelijkse realiteit voor de werknemers in zowel Brazilië, Nederland en Ghana. De informatie over de zusterbedrijven is echter uitsluitend afkomstig van het management. Door middel van z.g. “vergelijkende productiemapping” of “alternatieve benchmarking” kunnen werknemers onderling informatie uitwisselen over hun bedrijven en zodoende tot een objectieve vergelijking komen. Dit versterkt hun onderhandelingspositie tegenover het management.

Bij deze veranderingen staat voor werknemers veel op het spel: hun baan, de inhoud van het werk, de dagelijkse arbeidsomstandigheden, de scholingsmogelijkheden, de relaties met collega’s. Collega’s uit andere landen worden in de manier van denken die het management hen opdringt gezien als concurrenten in plaats van als collega’s die ook te leiden hebben onder de gevolgen van de globalisering zoals flexibilisering van arbeid, het verplaatsen van de vestigingen naar nog goedkopere landen etc. Tegenover deze managementideologie kunnen de werknemers door middel van mapping en onderlinge uitwisseling van gegevens en ervaringen hun eigen kennis en visie opbouwen, zowel t.a.v. van de opzet van de productie, arbeidsomstandigheden, als t.a.v. arbeidsvoorwaarden en de opzet van de vakbondsorganisatie op bedrijfsniveau.

Links

- Lees hier verder over de projecten in Ghana
- Klik hier voor meer artikelen en projecten betreffende het thema productiemapping 
- Klik hier voor een overzicht van alle artikelen betreffende de projecten van TIE in Brazilië of ga naar onze landenpagina: Brazilië
- Voor meer informatie over de projecten in Ghana, mail Ineke Jansen: ineke@tie-netherlands.nl

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren