Metaal arbeiders organiseren zich internationaal

Printervriendelijke versieSend by email

Metaal arbeiders organiseren zich internationaal

Metaal bedrijven organiseren zich internationaal steeds beter. Bekende bedrijven als Bosch, Tata Steel, Prysmian Draka hebben inmiddels vestigingen over de hele wereld voor het optimaliseren van productie en winsten. Er valt echter vaak nog veel te verbeteren als het gaat over het ‘optimaliseren’ van de arbeidsomstandigheden en vakbondsvrijheden in multinationale metaalfabrieken. Daarom organiseert TIE-Netherlands, in samenwerking met de WIS Metaal FNV, FNV Mondiaal, SOMO en de Turkse Metaalbond Birlesik Metal-Is een internationaal uitwisselingsprogramma voor metaalarbeiders. Het project is specifiek gericht op een uitwisseling tussen vakbondsleden uit metaalbedrijven die zowel in Nederland als Turkije vestigingen hebben. Dit met de doelstelling om de arbeidsomstandigheden in deze multinationale metaalbedrijven beter in kaart te brengen, strategieën over zelforganisatie uit te wisselen en elkaar te versterken in het afdwingen van internationale regelgeving wat betreft arbeids- en vakbondsrechten.

Vakbondspraktijk over de landsgrenzen.

In het kader van dit solidariteitsproject reisden op 20 juni een delegatie van 3 kaderleden van FNV Metaal een bezoek aan Istanbul, Turkije. Alle 3 de Nederlandse deelnemers zijn actieve vakbondsleden in multinationale metaalbedrijven in Nederland: Klaas Zwart van Tata Steel, Bruno Batterman van Prysmian Draka en Wiegert Postema van Bosch Termotechniek. Ze ontmoette hun collega’s,  arbeiders en vakbondsleden uit dezelfde fabrieken in Turkije, tijdens een workshop in het hoofdkantoor van de Turkse metaalbond Birlesik Metal-Is Sendikasi in de Istanbulse wijk Bostanci. Naast de drie genoemde metaal bedrijven, waren er nog 15 vakbondsvertegenwoordigers van andere metaalbedrijven in Turkije, die ook in Nederland opereren.

Tijdens de workshop brachten de vakbondsleden uit Nederland en Turkije gezamenlijk hun bedrijven in kaart: hoeveel werknemers en vakbondsleden hebben de bedrijven, hoe is de productie georganiseerd en wat zijn de belangrijkste problemen die zich voordoen op de werkvloer. Opvallend was dat de Turkse metaal bedrijven waar Birlseik Metal-Is actief is, veel beter georganiseerd zijn dan in Nederland. Tegelijkertijd ontmoet de Turkse metaalbond in verhouding veel meer tegenwerking op het moment dat ze in de fabrieken beginnen met organiseren. Bijna alle deelnemers vertelden over hoe in hun fabrieken de eerste vakbondsleden meestal werden ontslagen door het management en pas na een lange strijd weer werden aangenomen. Voor de Turkse context bleek internationale solidariteit dus vooral belangrijk in het begin van het organisatieproces.

Daarnaast werden vakbondsstrategieën besproken: hoe is de fabriek georganiseerd, en wat zijn de belangrijkste successen en uitdagingen voor de vakbond. En er was veel uit te wisselen op het gebied van vakbondsacties! In Turkije organiseerde de Turkse metaalbond Birlesik Metal afgelopen februari een van de grootste metaalstakingen in de geschiedenis van Turkije, die helaas al snel door de overheid illegaal verklaard werd (zie hier meer achtergrond). In Nederland zijn er sinds twee maanden ook acties in de metaal in het kader van de vastgelopen CAO onderhandelingen (zie hier meer achtergrond). Er werd afgesproken elkaar in de toekomst (beter) te ondersteunen bij dit soort acties. Hier werd ook gelijk een begin mee gemaakt, waarbij de Turkse vakbondsleden een solidariteitsgroet maakten voor de stakende collega’s in Nederland.  

FNV Metaal in picketline en demonstratie

De dag na de workshop werd een solidariteitsbezoek gebracht aan de bezette tegelfabriek Sera Pool. Sera Pool produceert tegels voor zwembaden en luxe villa’s en hotels over de hele wereld. De arbeiders van de tegelfabriek bezette de fabriek nadat het management structureel weigerde de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Zo vertelde een van de aanwezig stakers dat het management geen goede airconditioning wilde aanschaffen, ondanks het feit dat de temperatuur in de fabriek oploopt tot 45 graden Celsius. Ook werden de werknemers verplicht dozen tegels van ver boven de 25 kilo te tillen en te verslepen; een gewicht wat ver boven het wettelijke maximum ligt.

De druppel die de emmer deed overlopen was het ontslagen van een van de vakbondsorganisers op het moment dat de arbeiders besloten lid te worden van de vakbond Cam Keramik-Is. De kaderleden van FNV Metaal brachten een bezoek aan de stakende werknemers en staken hen een hart onder de riem. FNV kaderlid Klaas Zwart: “Ik wens jullie veel succes in jullie strijd; zodat jullie je kunnen organiseren in de vakbond, en je rechten kunnen opeisen ten opzichte van het management”. Zie dit artikel voor een uitgebreider verslag en onderstaande video.

Na de picket werd een bezoek gebracht aan de binnenstad van Istanbul. Daar waren net twee demonstraties aan de gang: een van rechten van Transgenders en een van een Linkse Politieke partij. De politie greep helaas hard in, waar ook een van de Nederlandse FNV leden werd opgepakt. Door interventie van de Turkse metaalbond Birlesik Metal-Is werd hij gelukkig vrij gelaten voordat hij naar het bureau werd afgevoerd. Hiermee maakten we helaas aan den lijve mee hoe hard de huidige Turkse regering ingrijp richting sociaal protest, een praktijk waar veel vakbondsleden en andere links georiënteerde activisten uit Turkije, dagelijks mee te maken hebben. Bij terugkomst werd dit voorval door de Nederlandse media opgepakt.

Bezoek aan metaal fabriek Bekaert

Op de laatste dag werd een bezoek gebracht aan de metaal fabriek Bekaert, die ook in België en Nederland vestigingen heeft. Ook hier bleek weer hoe goed de Turkse bond kan organiseren op de werkvloer. Zo’n 95% van de productiearbeiders zijn lid van de vakbond. Hierdoor zijn ze in staat geweest een vakbondskantoor te openen binnen de fabriek en zijn de veiligheids- en gezondheidssituatie is in sommige opzichten beter dan in de fabrieken in andere landen van Europa. Kortom: een interessante uitwisseling waarbij het duidelijk werd dat internationale solidariteit vanaf de werkvloer een belangrijke bijdrage kan leveren en dat er zeker ook veel te leren valt van de vakbondspraktijk in Turkije! En een goede basis voor de komende uitwisselingen die nog gaan plaatsvinden in Nederland en Turkije.

 

 

      

This webpage is produced with financial support of the EU and Republic of Turkey. TIE-Netherlands is responsible for the content of this document, which can in no way be interpreted as the opinion of the EU and/or Republic of Turkey.

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren