MVO/CSR

Marokkaanse landarbeiders in Nederland in gesprek over slechte arbeidsomstandigheden

De Marokkaanse vakbondsactivisten die tussen 3 en 8 februari  in Nederland waren gingen voor het eerst in gesprek met het management van sperziebonen fabrikant Van Oers. Ook ontmoetten ze leden van FNV Bondgenoten en namen ze deel aan een multistakehouders-dialoog over de arbeidsomstandigheden in de Marokkaanse sperziebonenproductie.

Sindicacau in actie tegen ontslagen bij Cargill in Brazilië

Tijdens een bijeenkomst vrijdag 30 november met vertegenwoordigers van Sindicacau (Vakbond in de voedselindustrie van Ilhéus, Itabuna en Uruçuca), gaf de directie van Cargill de  volgende verklaring om het ontslag gistermiddag 29 november van 14 medewerkers te rechtvaardigen: opheffing van functies en kostenbesparing. Dit besluit werd verworpen door de vakbond.

Marokkaanse garnalenpelsters in Nederland

Deze week was een geweldige ervaring! Al die belangstelling en samenwerking geeft ons zo veel energie en kracht om onze strijd voor betere arbeidsomstandigheden door te zetten. Vooral ook de ontvangst bij TIE-Netherlands en bij Heiploeg.

Door TIE-NL zijn we zover gekomen; door de scholing en hun aanwezigheid zijn we de angst om ons werk te verliezen kwijt en strijden we nu voor recht en waardigheid. In Marokko moet je daar voor vechten, maar het is zo belangrijk. Ten dele is het gelukt, we hebben een vakbond opgericht waarmee we onze belangen willen behartigen. Wat Amina overkwam heeft ons nog meer doen beseffen hoe belangrijk dit is.

Twee Nederlandse kaderleden filmen hun collega’s in Agadir

Chienus Lotterman en Brahim Rezziki zijn kaderleden van FNV Bondgenoten. Van 5 tot 10 december 2011 waren zij in Agadir (Marokko) op uitnodiging van de Marokkaanse vakbond van landarbeiders FNSA. FNV Bondgenoten heeft samen met FNSA een project voor versterking van de positie van de vakbond in de agrarische exportbedrijven die in de regio rond Agadir gevestigd zijn. Het project wordt gecoördineerd door TIE-Netherlands.

Condamnation of the acts of the Atlantic Breeder Company/Monsanto Group for seed production in Morocco

Trade Union Statement:

The regional section of the National Federation for the Agricultural Sector (FNSA), affiliated to the trade union confederation UMT, strongly condemns the dismissal of Mr. Hassan Azizi, cadre/breeder and team leader at the Agadir site of the company, after the creation of a trade union branch of FNSA at the plant.

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren